Rajin tul masak daging kebelakangan ni...Cg Fly memang suka makan daging.Aku pun dah terikut2.Last week dah mengari dan memasak merahkan daging(daging masak merah tak sempat amik gmbr, dah selamat).Menu utama berbuka malam tadi...
Bahan2
Daging(rebus sampai empuk dan dihiris halus)
1 labu bawang merah
6 ulas bwg putih
5cm halia
2 biji ubi kentang saiz sederhana
perencah sup
sedikit garam
kayu manis dan bunga lawang
Cara:
1.Blend bwg merah, bwg putih dan halia hingga sebati.
2.Tumis bahan blend tadi.Masukkan kayu manis dan bunga lawang .
3.Masukkan air(dlm 6-7 cawan),daging dan kentang.Masak hingga empuk.
4.Masukkan perencah sup yang dibancuh dgn sedikit air.Masukkan garam secukup rasa.
5.Tambah daun sup jika suka(kat umah dah abis stok)
6.Hidangkan panas2 bersama nasi....
1 comment:
rajinnyerr akak cat tewww.. ehehe
Post a Comment